Cégügyek

Kötelező törzstőke emelés 2017. március 15-ig

Február utolsó napján még kérdőjellel írtuk, hogy Kötelező törzstőke emelés 1 évvel elhalasztva?, de ma azt mondhatjuk, hogy Kötelező törzstőke emelés 2017. március 15-ig!

Az Országgyűlés honlapján az látható, hogy “Állapot: Országgyűlés elnökének aláírására vár”. T/9379 számú javaslatról – A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény módosításáról –  2016.03.01-én szavaztak a képviselők, és 175 igen szavazattal, nulla nem és nulla tartózkodással elfogadták azt.

Természetesen, meg kell várni, hogy az aláírások a helyükre kerüljenek, és kihirdessék a törvénymódosítást, de így már szinte biztosra vehető, hogy a 3 millió forintnál alacsonyabb összegű törzstőkével rendelkező korlátolt felelősségű társaságok további egy év haladékot kapnak arra, hogy létesítő okiratukat az új Ptk. rendelkezéseihez igazítsák.

FIGYELEM! Azon kft-k számára, amelyek törzstőkéje eléri ugyan a 3 millió forintot, de a létesítő okirat rendelkezései nem állnak összhangban az új Ptk. rendelkezéseivel, változatlanul 2016. március 15-e a kötelező módosítás időpontja.

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

"Vissza a tetejére" gomb