WordPress

Megújult a WordPress Magyarország

Nem nagyon szoktam foglalkozni ezeken az oldalakon számítástechnikával, különösen annak szakmai részével, hiszen az olvasóinkat nem nagyon érdekli, hogy mitől megy, a lényeg az, hogy menjen… 🙂

Amikor ez a honlap is el kezdett járni a saját lábán, akkor sokszor elmondtam, leírtam, hogy milyen rendszert használunk, és miért. Azóta már több oldalt farigcsáltam össze, és valamennyit a WordPress rendszerével, tehát – értelemszerűen – a WordPress Magyarország rendszeres látogatója vagyok. Talán azért, mert a Közösségük nagyon hasonlít a WordPress platformhoz – elegáns, nyugodt, erőteljes, személyes, modern:

A WordPress egy erőteljes személyes publikálási platform, és olyan beépített funkciókkal rendelkezik, melyek az interneten való publikálásodat olyan könnyűvé és kellemessé teszik, amennyire azt csak lehet.

Vessünk egy pillantást a nevezetesebb felhasználókra:

WordPress rendszer nevezetesebb felhasználói

WordPress rendszer nevezetesebb felhasználói

Aki részletesebben is kíváncsi, hogy az üzleti világtól az egyetemekig, a hírügynökségektől a hivatalos államigazgatási oldalakig kik használják ezt a rendszert, az idekattintva részletesebb felsorolást is találhat.

És most, pár szót a változásról, a megújulásról:

Ha megnézzük a WordPress és a WordPress Magyarország kezdőlapjait, akkor szembetűnő a hasonlóság – természetesen, nem véletlenül. 🙂

WordPress.org hivatalos kezdőlap WordPress Magyarország hivatalos kezdőlap

Több hónapja tervezi a WordPress Magyarország projektvezetője, Patai László a  megújítást, és hetekkel ezelőtt el is kezdődött a munka.

Az előző megjelenés még 2006-ban készült, és – ahogyan ezt mondani szokták manapság – az idő vasfoga már elrepült felette… És teljesen joggal, hiszen a készítés időpontjában az oldal “még csak” egy blog volt.

Az új oldal alapkoncepciója nagyon egyszerű – mondta el Patai László – azt szerettem volna elérni, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a wordpress.org kinézetéhez, illetve minden aloldalunk egy sablont kapjon, így egyúttal a fórum és a dokumentáció is megváltozott.

És – ahogyan ez ilyenkor lenni szokott – van pár apró nehézség is, ami a hatalmas mennyiségű munka, átköltöztetés miatt szinte természetes is: néhány, igazából jelentéktelen apróság ideiglenesen nem telérhető, a nyitólapról nem lehet még mindent elérni a keresővel, illetve jelenleg bejelentkezni sem lehet. Ezek pótlása, reparálása, az éles tesztüzem folyamatban van.

Hogy mitől olyan nagyszerű és különösen felemelő érzés Patai László munkája? Attól, hogy nem milliós közpénzekből, lenyúlós projektecskékből készült, hanem saját szabadidőből, a Közösség erejéből. Ez már kicsit több, mint az “Európába megyünk…”. Patai László és a WordPress Magyarország már világszínvonal felé halad.

Az oldalon nyilván még sok javítani-, csiszolnivaló van, ami több napot, vagy akár hetet is igénybe fog venni, de ez a változás a mi oldalunk fejlődését is előre fogja lendíteni és méltán nyerte el tetszésünket, tetszésemet és – több, mint valószínű – sokak tetszését.

Címke
Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

Close

Hirdetésblokkolót érzékeltünk

Kérjük, támogassák karitatív tevékenységünket a hirdetésblokkoló ideiglenes kikapcsolásával. Köszönjük szépen!