KönyvelőzónaTársadalombiztosítás

A korengedményes nyugdíj 2011. hozzászólásokat lezárjuk

korengedményes nyugdíj 2011 - hozzászólások lezárvaKedves Olvasóink, Látogatóink!

2011. január 10-én tettük közzé a “Korengedményes nyugdíj 2011.” című írásunkat honlapunkon.

Lassan már a 2011. év végén járunk, csapkodnak körülöttünk az adó-, nyugdíj-, munkajog-változások, de még mindig érkeznek hozzászólások ehhez az írásunkhoz; szám szerint, a mai napig 706 hozzászólás érkezett.

Az utóbbi egy-két hónapban azt érzékeljük, hogy emelkedik az aktivitás, ugyanakkor a kérdések, lényegében, ismétlődnek, így a válaszok sem tartalmaznak igazán új elemeket, információkat, egyre gyakrabban vagyunk kénytelenek vissza-visszahivatkozni egy-egy korábban adott válaszunkra.

Kis csapatunk a fentiek alapján úgy gondolja, hogy minden érintett korosztály, szinte minden helyzetére lehet választ találni  az adott feleleteink között, ezért már nincs sok értelme dagasztani ezen írás hozzászólásait, ezért az íráshoz történő hozzászólás lehetőségét a  “Korengedményes nyugdíj 2011.” című írásunknál lezárjuk.

Köszönjük szépen aktivitásukat, amelyre a jövőben is számítunk!

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

ozzászólás

 1. 1954-ben születtem több mint 43-év szolgálati viszonyt ismertek el.kérdésem len-
  ne,hogy az a KFT ahol dolgozom csak igérgeti a szerződés megkötését.MIA TEENDŐ EZ ESETBEN.Ha 2011 december 31.-ig nem követekzik be átvihető-e 2012be.Az ügyet 2011 augusztus 09-é indítottam el.HA A KFT.-TÉ MIATT NEM TUDOK
  ELMENNI KORENGEDMÉNYES NYUGDÍJBA AKKOR JOGI UTON VAN-E LETŐSÉG ORVOSLÁSRA.
  MEGJEGYEZNI KÍVÁNOM,HOGY VAN KÉT ÉV KORKEDVEZMÉNYEM IS.

  KÉRNÉM SZÍVES VÁLASZÁT: KIS DÉNES

  1. Kedves Kis Dénes!

   Javasoljuk önnek, hogy olvassa el mindenképpen a korengedményes nyugdíjról szóló írásunkat, és hozzászólásokat – azt, amelyhez a hozzászólás lehetőségét lezártuk.
   2011. december 31-vel megszűnik ez a lehetőség, 2012. január 1-től nem állapítható meg ilyen ellátás (néhány, megszerzett jog érvényesítésétől eltekintve).

   A munkaadónak egyáltalán nincs olyan kötelezettsége, hogy hozzájáruljon (és fizesse) ehhez a lehetőséghez, az szabad mérlegelése és döntési joga. Ebből következően jogi úton sem tudja orvosolni, számon kérni a hozzájárulás hiányát.

 2. Tisztelt Könyvelőiroda. A szolgálati idő elismerési kérelmemre a nyugellátás összegének kiszámításánál,a mérték megállapításához 34év és 173nap vehető figyelembe 2008.12.31.-ig.Azóta is munkaviszonyba vagyok.Lehet e?Érdemes e?nekem korengedményes nyugdíjba menni?Előre is nagyon szépen köszönöm válaszukat.Edit

  1. Kedves Erdős Edit!

   Említettük volt ebben az írásunkban, amelyhez hozzászólt, hogy a hozzászólásokat ebben a témában lezárjuk – és le is zártuk. A lezárásról szóló írásunk első érdemi mondata tartalmazza az eredeti írásunkra történő hivatkozás. Javasoljuk, kövesse a hivatkozást és olvassa el írásunkat, valamint böngészgessen a hozzászólások között – szinte napra az ön születési adataival is található konkrét válasz a kérdésére, nem is egy helyen.
   Megértését köszönjük szépen!

 3. 1955- 07 015-én születtem.1972-óta van folyamatos munka viszonyom!Hogy jogulst vagyok -e 40 jogositó időre meg van 3 gyerekem és mit vesznek ki belőle!Meg jeleng is dolgozok közalkalmazotként!

  1. Kedves Ibolya!

   Egyrészről: tegnap reggel 9 órakor, ugyanezen a részen, már feltette ugyanezt a kérdését. 31 perc múlva már válaszoltunk önnek… 🙁

   Másrészről:

   … minden érintett korosztály, szinte minden helyzetére lehet választ találni az adott feleleteink között, ezért már nincs sok értelme dagasztani ezen írás hozzászólásait, ezért az íráshoz történő hozzászólás lehetőségét a ?Korengedményes nyugdíj 2011.? című írásunknál lezárjuk.

   … és le is zártuk. … és ezen a részen sem kívánunk ismétlésekbe bonyolódni…

   Harmadrészt: A Parlament előtt végszavazásra vár egy csomó törvényjavaslat, köztük adó- és nyugdíj tárgyú javaslatok, méghozzá elég sok változást ígérő javaslatok. Amint új fejlemény történik, a legfontosabb dolgokról összefoglalót adunk, vagy ismertetjük a lényegi részeket, ezért erősen javasoljuk, hogy időről időre térjen vissza honlapunkra információkért.
   Szeretettel visszavárjuk! 🙂

 4. kedves konyveloiroda!
  szeretnem ismet a segitseguket kerni. 2011. nov 12 tol szeretnem igenybevenni a korengedmenyes nyugdijat. az eveim 41 ev. leigazolt munka. most derult ki hogy en allitolag csak eddig a ledolgozott eveimet kertem kimutatasra. nem tudtam hogy ezt most ujabb kulon kervenyen kell beadni hogy nyugdijba mehessek. kerdesem . hol kapok ehez formanyomtatvanyt?? vagy hogy tudom intezni online a kerelem beadasat? angliaban elek mint azt eddig is irtam. most mar ugy erzem semmit nem ertek en ebbol az egeszbol. eddig abban a tudatban voltam hogy azt intezik nekem budapesten a nyugdijfolyositonal. de nem ma irtak hogy en csak az eveim kiszamalasat kertem nem pedig a nyugdijat, kerem mielobbi segitseguket mert ugy tudom csak ebben az evben kerhetem ezt a korengedmenyes nyugdijat. varom valaszukat koszonettel es tisztelettel laszlo LONDONBOL.

 5. Sziasztok!
  Kérdésem a következő lenne. Apukám 1996-ban hunyt el, rokkant nyugdíjasként. 2007-ben anyukám özvegyi nyugdíjat igényelt, akkor töltötte be a rá irányadó nyugdíjkorhatárt, a 61 évet. 2007-ben a kérelmét elutasították, arra való hivatkozással, hogy apukám halála és az ő öregségi nyugdíjba vonulása közötti eltelt idő 11 év, így nem jogosult özvegyi nyugdíjra. Nem tudom, megőrzi-e a nyugdíjfolyósító a beküldött kérelmeket, van-e értelme kérnem ezekre való hivatkozással az iratok felülvizsgálatát, vagy próbáljuk újraigényelni? Van rá valami esély? Most hallottam, hogy nem a 61 évet kell figyelembe venni, hanem a házastárs halálakor 1996-ban hatályos nyugdíjkorhatárt, ami akkor 55 év volt. Jól hallottam?
  Előre is nagyon köszi a választ!
  andi

"Vissza a tetejére" gomb