Adó | Járulék | IlletékÁltalános forgalmi adóSzámvitel

Devizás ügyletek adózási és számviteli útmutatója

Adónavigátor könyvek - Devizás ügyletek adózási és számviteli útmutatójaVan olyan ügyfele, akinek devizaalapú hitele van?

– Tudta, hogy a devizaalapú hiteleket is át kell értékelni év végén?

– Tudta, hogy az év végi átértékelést követően a devizaalapú lízingről küldött forintos számlánál nem azokat a forintértékeket kell könyvelni, ami a számlán van?

– Tud olyan esetet mondani, amikor az árfolyam-különbözettel a beruházás értékét kell módosítani?

 Ez csak néhány kérdés, amelyre választ kap a legújabb Adónavigátor Könyvben, de 180 oldalban (ez a könyv terjedelme) ennél sokkal több információ van.

Ha nem biztos benne, hogy minden devizás tételt szabályosan és helyesen könyvel, akkor nincs vesztenivaló!

Ezen a héten, előjegyzésben 500 Ft-tal kerül kevesebbe kedves szerzőtársunk és partnerünk Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna (Adónavigátor Kft.)

Devizás ügyletek adózási és számviteli útmutatója

című legújabb könyve.

Nincs ma ember, akit ne érdekelne, hogyan is áll az árfolyam. Van, aki csak a saját devizahitele miatt érdeklődik, és vannak, akik az ingadozó árfolyamból hasznot kívánnak húzni. A mai világban a vállalkozások többségének nem kell importőrré vagy exportőrré válnia ahhoz, hogy érdekelje az árfolyam ingadozásának a hatása. Belföldi vállalkozások is előszeretettel alkalmazzák egymás között az árak devizában történő rögzítését. A devizában vagy devizaalapon felvett hitelek pedig a vállalkozások ezreit érintik.

Ez a könyv most nem azoknak készült, akik az árfolyamkockázatot elszenvedik. A könyvet azoknak szánom, akiknek ezt a számviteli nyilvántartásban rögzíteni kell, azaz a könyvelőknek.

Természetesen nem tilos a cégvezetőknek sem forgatni, de akkor tőlük most kérek elnézést a sok könyvelési tételért.

Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna

Közismert az a jó magyar szokásból származó mondás, hogy “Kollégáról vagy rosszat, vagy semmit!”, de mi mégis nagy örömmel és fenntartások nélkül (továbbá jutalékmentesen) ajánljuk minden kollégának a szerző ezen könyvét is. 🙂

Aki már forgatta a Kisvállalati adómegtakarítás ABC-je 2011-ben című könyvét (nem beszélve lendületes, vállalkozó-központú előadásairól, konferenciáikról), az tudja, hogy miről beszélünk – egy vállalkozói minibibliáról.

A Devizás ügyletek adózási és számviteli útmutatója méltó kiegészítője az előbb említett könyvnek, egy igazi, hatékony munkatárs.

Azoknak a kollégáknak nem ajánljuk csak, akik a bevezetőben feltett kérdésekre magabiztos, naprakész választ tudnak adni – a gyakorlatban is.

Egy kattintással, néhány adat megadásával, kedvezménnyel rendelje meg most a  Devizás ügyletek adózási és számviteli útmutatója című könyvet! A megadott hivatkozást követve elolvasható a tartalomjegyzék és az első fejezet, valamint a Megrendelőlap is elérhető.

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

"Vissza a tetejére" gomb