Könyvelőzóna

Könyvelés 3.0 Workshop

Új korszak a könyvelésben

Mi az a Könyvelés 3.0?

Sokat fejlődött a könyvelés módszertana és technikai megoldásai, mióta nyugdíjaztuk diákéveink egyik “kedvenc” emlékét, a franciakockás lapot.
A könyvelőprogramok megjelenésével beléptünk a digitalizált Könyvelés 1.0 korszakába, ahol a fókusz a számítógépes könyvelésen volt. Számos informatikai cég vágott bele a könyvelőprogramok fejlesztésébe, és működött az ügyfeleik nagy örömére. Mindenki örült, hogy nem kell kézzel könyvelni. És ez így is maradt másfél-két évtizeden keresztül.
Néhány könyvelőprogramban elkezdtek megjelenni az adatimport funkciók, és megkezdődött a Könyvelés 2.0 korszak, amikor a hangsúly az adatimportáláson volt. Mindenki örült, hogy sokkal könnyebb adatot rögzíteni, sőt, a piacon ezzel párhuzamosan elkezdtek megjelenni a könyveléstámogató rendszerek is.
És eljött 2018, amikor legnagyobb innovátorunk, a NAV is begyújtotta a rakétákat, megszületett az online pénztárgép, a számla adatok beküldése a NAV felé és egyéb hasonlók. 2020 végére olyan informatikai infrastruktúra jön létre, hogy egy adott vállalkozás szinte minden könyvelést igénylő tétele látszani fog a NAV-nál. Jelentős adatvagyon halmozódik fel, amiből minden vállalkozás – valamint a könyvelője is – vissza tudja tölteni az adatait.
És ezzel kezdetét veszi a Könyvelés 3.0 korszaka, ahol rendszereket kapcsolunk össze. A könyvelőprogramok automatikus adatimportra lesznek képesek, beszippantva az adatokat a könyvelést támogató rendszerek szervereiről. A rendszerek a háttérben kommunikálnak egymással.
A workshop fő támogatója a Billingo.
https://konyveles30.hu

Mint ismert 2020-ban az egész világra kiterjedő COVID járvány miatti óvintézkedések voltak, melyek korlátozták bizonyos létszám feletti rendezvények megszervezését. A Könyvelés 3.0 Workshop kapcsán ennek megfelelően járunk el, betartjuk az Operatív Törzs, illetve Magyarország Kormánya által elrendelt óvintézkedéseket. Augusztus 15. után nincs létszámkorlátozása a beltéri rendezvényeknek, és a helyszínül szolgáló Sugár Mozi már júliustól működik. Így semmi olyan korlátozás nem áll fent, ami miatt a Könyvelő 3.0 Workshop megrendezése korlátozásokba ütközne. Azonban mi sem látunk a jövőbe, így ha jogszabályi változás miatt a rendezvényt nem lehet megtartani, vagy csak létszámkorlátozással lehet megtartani, követni fogjuk a szabályokat. Az ilyen helyzetet VIS MAJORként kezeljük. Ilyen esetben a szervezők a körülményekhez igazodva eldöntik, hogy lemondják, vagy korlátozásokkal megtartják az eseményt. Aki ezen okból kifolyólag nem tud részt venni a workshopon, annak a már kifizetett részvételi díj visszafizetésre kerül. A részvételi díj visszafizetésén túl minden további követelést (esetleges kártérítést, költségtérítést, vagy bármilyen egyéb igényt) kizárunk.

Könyvelés 3.0 korszak

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

"Vissza a tetejére" gomb