KönyvelőzónaÚtmutató, segédlet

Miért nem kapok levelet a Könyvelőzónától?

Levél a könyvelőzónátólPercekkel ezelőtt az alábbi elektronikus levelet dobta be a postás az email fiókunkba:

T. Cím!  Nekem csak 1 kérdésem van: miért nem kapok már 2 hónapja semmiféle levelet a pécsi könyvelőzónától? Regisztrált tagjuk vagyok, és nagyon szeretem őket, a gyors és érthető válaszukat minden téren. Nem iratkoztam le, és nagyon hiányolom, hogy 2 hónapja semmiféle kérdést és válaszadást nem kapok meg, így én sem tehetek fel!!! Hová tűnt ez a jó kis csapat?????

Ahogyan azt mondani szokták: az egyik szemünk sír, a másik meg nevet…

Gyorsan-gyorsan megnyugtatjuk kedves Olvasónkat: amint az látható nem tűntünk el, vagyunk, dolgozunk, élünk, ahogyan csak bírunk! nagyon szépen köszönjük, hogy hiányzunk önnek, hogy szeretné figyelemmel követni ténykedésünket! Hízik a májunk a dicséretétől! 🙂  🙂

De miért is nem kap tőlünk levelet?

Nos, ennek több oka is lehet, melyekből az egyik legfontosabb ok: Nem zaklatjuk olvasóinkat semmiféle hírlevéllel, levéllel, ajánlattal! Akinek fontosak az információink, az úgyis ránk talál, hisz’ egy-egy témában elegendő beírni a Google keresőjébe az adott téma legfontosabb kulcs szavait, kulcs kifejezéseit, és az első tíz találat között – elég nagy bizonyossággal – megtalálhatóak vagyunk (többnyire).

Természetesen, aki a legrövidebb időn belül szeretné a legfrissebb írásunkat úgy, hogy azonnal kapjon értesítést emailben az új írás kivonatával együtt, azoknak van lehetősége feliratkozni a honlapunk RSS-hírcsatornájára.

rss hírcsatorna Talán többeknek ismerős a bal oldalon látható, narancssárga ikon. Szinte minden honlapon lehet találkozni vele, amely azt jelzi, hogy a honlapon elérhető egy olyan szolgáltatás, amely a híreket az úgynevezett RSS csatornán keresztül szolgáltatja a látogatónak. Minden mai, modern böngésző (Firefox, Google Chrome, My Opera, Safari, Internet Explorer stb.) kezeli ezt a csatornát; ha rákattintanak az ikonra, akkor a böngésző egy ablakban megjeleníti a honlap friss híreinek 2-2 soros kivonatát. Az ablak tetején látható Feliratkozás gombra kattintva el lehet menteni a böngészőbe a hírforrást. Amikor a böngészőt használjuk, és friss hír jelenik meg a felvett honlapon, a híreket olvashatjuk. Nálunk a honlap jobb felső sarkában kattinthatnak az RSS ikonra az ilyenfajta értesítés érdekében.

A másik lehetőség az értesítésekre egy automatikus módszer, amelynél meg kell adni, hogy milyen címre küldje a honlap rendszere az értesítést, a rendszer rákérdez, hogy tényleg szeretnénk-e, és az igen válasz esetén minden új bejegyzésről, rövid kivonat megküldésével együtt, értesíteni fog bennünket egy email megküldésével.

A mi honlapunkon a hozzászólások alatt látható egy Feliratkozás a friss hírekre című doboz, ahova a feliratkozni szándékozó beírja az email címet, majd a Feliratkozás feliratra kattintva előjön egy kis ablakocska, amelynek tartalma azt kérdezi, hogy tényleg feliratkozunk-e, majd egy spam ábra karaktereinek bemásolása után, a Complete… feliratra kattintva közli, hogy kukkantsunk az email fiókunkba a jóváhagyó levélben közöltek végrehajthatóságáért.

Amit még mindenkinek nagyon tudunk ajánlani, ha nem akar megérkezni egy email; be kell kukkantani a levelezőrendszer “szeméttárolójába” is. A levelezőkben ez a tároló Junk, Trash, Spam, Levélszemét, Lomtár, vagy hasonló neveken szokott szerepelni. Sajnos, a levelezőrendszerek tökéletlensége miatt előfordul, hogy a rendszer odairányítja azokat a leveleket is, amelyek nem odavalók.

Honlapunkon az egyes írásokhoz regisztráció nélkül is hozzá lehet szólni, kérdést feltenni, vagy válaszolni! Általában egyes bejegyzéseinkhez a közzétételtől számított egy évig lehet hozzászólni, aztán már csak olvasgatni. Egy évnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy kibeszéljünk egy-egy témát, észrevételezzük. Ha jelentősebb változás történt, akkor azt úgyis feldolgozzuk, közzétesszük.

A hozászólások során lehetőség van arra, hogy kérjen az olvasó az adott témá(k)ról történő hozzászólásokról értesítést. Erről bővebben, képekkel illusztrálva, “Hogyan kell fel- és leiratkozni honlapunk hozzászólásaihoz” címmel lehet útmutatót találni honlapunkon a GYIK szekcióban, vagy a megadott hivatkozásra kattintani.

Ha valaki még soha nem szólt hozzá, akkor a hozzászólása, kérdése az első alkalommal csak egy ellenőrzést követően jelenik meg, és ekkor a Hozzászólás rendszer-moderációra várakozik üzenettel jelzi a rendszer, hogy őt még nem ismeri, és meg akar róla győződni, hogy nem egy spam-robot szórakozik csak.

 

 

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

ozzászólás

 1. Tisztelt Könyvelőiroda!
  Kérem, segítsenek, amennyiben lehetséges.
  Kérdésem: lehet-e gyest “újra igényelni”, ha a folyósítása egyszer megszakadt?
  A baba kilenc hónapos. Az anyuka a körülmények miatt csak gyesre jogosult, gyedre nem. Adódott számára egy munkalehetőség, amit el tudna vállalni, napi négy (heti húsz) órában, távmunka, otthoni munkavégzéssel. Ha aláírja a szerződést, úgy tudjuk, be kell jelentenie a Magyar Államkincstárnál, hogy kereső tevékenységet folytat. Ez valószínűleg a gyes folyósításának megszüntetését fogja jelenteni. Ha a gyermek betölti az egy évet, igényelhető újra a gyes?
  Szíves válaszukat előre is nagyon köszönöm. (És elnézést kérek, ha nem jó helyre írtam kérdésemet.)
  Tisztelettel
  Erika53

  1. Kedves Erika53!

   A gyermekgondozási segélyben részesülő személy kereső tevékenységet

   a gyermek egyéves koráig nem folytathat,
   a gyermek egyéves kora után heti 30 órát meg nem haladó időtartamban dolgozhat, illetve időkorlátozás nélkül vállalhat otthon végezhető munkát.

   A gyermeket nevelő szülő, nevelőszülő, illetve gyám, valamint ? a feltételek fennállása esetén ? az örökbefogadó szülő és a nagyszülő a gyermek gondozására tekintettel havi rendszerességgel járó gyermekgondozási segélyre jogosult.

   Véleményünk szerint, amennyiben az anyuka jogosultsága fenáll, nincs akadálya újabb kérelem benyújtásának.

   1. Kedves “Könyvelőzóna”!
    Köszönöm szépen válaszukat.
    Üdvözlettel
    Erika53

 2. Tisztelt Könyvelőzóna Pécs!
  A most bevezetésre kerülő Egészségügyi hozzájárulás, az Amerikai Tőzsde Opciós kereskedésével visszautalt összegére vonatkozni fog e? Eddig 16% kulccsal adózott. Mivel ez nem kamat, és nem osztalék !!, igy feltételezem nem! De nem találok ide vonatkozó jogszabályt, vagy egyértelműen fogalmazott állás fogllást. Sőt a Közlönyben sem volt rá utalás. Kérem, ha lehet segítsenek kideríteni, és az erre vonatkozó jogszabályt ha lehet egyértelműen értelmezni!Nagyon szépen megköszönöm segítségüket !!
  Köszönettel :Brigitta Kovács

  1. Kedves Kovács Brigitta!

   A 2013. június 30-án a Magyar Közlöny 111. számában kihirdetett egészségügyi hozzájárulásról szóló törvény módosítása miatt a 2013. augusztus 1-jét követően megszerzett kamatjövedelemnek minősülő jövedelmek után 6%-os egészségügyi hozzájárulás (eho) fizetési kötelezettség keletkezik.

   Az eho fizetési kötelezettség hatálya alá tartozó jövedelmek

   – A személyi jövedelemadóról szóló törvény (Szja. törvény) szerinti kamatjövedelmek, amelyek után kamatadó (16%) fizetési kötelezettség áll fenn (pl. a bankbetét után jóváírt kamat, a befektetési jegy értékesítése révén megszerzett hozam).
   – A 2013. július 31-ét követően nyitott tartós megtakarítási számlák lekötésének 3 éven belüli (a hároméves lekötési időszak utolsó napját megelőző) megszakítása esetében keletkező jövedelmek (pl. a betéti konstrukciókat tartalmazó számla, illetve a befektetési ügyletekre vonatkozó tartós megtakarítási számla hozama)

   Az Szja. törvény jelenlegi szabályozása lehetővé teszi, hogy a magánszemély nyilatkozata alapján a nyilvánosan forgalomba hozott hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok beváltásából, visszaváltásából, átruházásából, az ellenőrzött tőkepiaci ügylet fogalmának egyébként megfelelő ügyletből keletkező jövedelmei után ne a kamatjövedelemre, hanem az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemre vonatkozó rendelkezések szerint teljesítse az adókötelezettségét.

   A magánszemély nyilatkozattételi lehetőségét úgy korlátozza az eho-t érintően módosításra került Szja. törvény rendelkezései, hogy a magánszemély csak a 2013. augusztus 1-jét megelőzően megszerzett kamatjövedelmekkel összefüggésben tehet nyilatkozatot. A magánszemély ezen nyilatkozatát az adott év december 31-éig teheti meg.

   A fentiekben meghatározott magánszemély két adózási mód közötti választási lehetőségét az Szja. törvény 2014. január 1-jétől megszűnteti.

   1. Tisztelt Könyvelőzóna Pécs !
    Gyors, korrekt és érthető válaszukat szeretném megköszönni. De jól értem, hogy ami eddig Ellenőrzött Tőkepiaci tevékenység címén mentesült az Ehó alól, most egy tollvonással megszűnt létezni, és augusztus 1.-től már semmi nem úgy van, mint volt, és az Amerikai tőzsdén megtermelt, majd kis országunkba visszautalt nyereség utánn nem elég a 16% befizetni, most még a 6% -is kell?
    Vagy lehet nem ezt jelenti 2014.Januártól már nem lehet választani? Munkájukat, türelmüket, érthető magyarázataikat hálásan köszönöm !
    Kiváló tisztelettel : Kovács Brigitta

    1. Kedves Kovács Brigitta!

     Sajnos, kicsiny, de szép hazánkban olyan sok minden előfordulhat… 🙁

     Mást nem tudunk mondani, mint amit leírtunk, konkrét ügyben jobb, ha szakembert (adótanácsadót, adószakértőt) keres meg, mert látatlanban, a további körülmények részletesebb ismerete nélkül lehetséges, hogy csak káros sületlenséget csacsognánk ebben a hatalmas hőségben. 😉

     1. Köszönöm, ez elég egyértelműnek tűnik, közben megszereztem a Törvényt is, ami kétséget nem hagy a felől ,hogy ami eddig 16% volt, mindegy mi, mostantól 22% Lesz. Ha nem így lenne, majd törvényt változtatnak!Sajnos a fűnyíró elvüknek így mi is áldozatai lettünk! Még szerencse nem a szokásos vissza menőlegesen…. pusztán csak augusztus 1.-től/az eho bevezetésének napjától..
      Miért is nem lepődöm meg?? Még szerencse, hogy a rezsit csökkentették…..Na de ez már egy másik történet !Még egyszer megköszönöm a korrekt tájékoztatást, kívánok Önöknek szép nyarat,jó egészséget , és türelmet áldozatos munkájukhoz , maradok tovább hű olvasójuk ! Üdvözlettel
      Kovács Brigitta

 3. Tisztelt Könyvelőzóna!

  Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémám megválaszolásával:

  Közszolgálati jogviszonyom 2011. november 30-ával, munkáltatói felmentéssel szűnt meg. Végkielégítésre lettem volna jogosult, de annak kifizetését a munkáltatóm megtagadta, ezért munkaügyi bírósághoz fordultam. A bíróság – másodfokon is – helyt adott a kérésemnek, és volt munkáltatómat 2012. novemberében kötelezte a végkielégítés, és a késedelmi kamatok kifizetésére, amire 2012. november 28-án került sor.

  Mivel 2011. december 1-jétől az illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatóság rokkantsági nyugdíjat, illetve rehabilitációs ellátást állapított meg számomra, amelyek adómentes jövedelemnek számítanak, és nem álltam emellett az ellátás mellett semmilyen jogviszonyban, jogos volt-e a volt munkáltatóm részéről, hogy a végkielégítésem bruttó összegéből 10 % nyugdíjjárulékot vont le?

  Gyors válaszukat előre is köszönöm!

  Üdv.: Végh Júlia

  1. Kedves vjulia!

   Igen, úgy tűnik a leírtak alapján, hogy jogos a levonás jogcíme is, és mértéke is. Ez a jövedelem nem a nyugdíjból származik, így kell belőle vonni a járulékot.

   1. Tisztelt Könyvelőiroda

    Szeretném megkérdezni, hogy Főállású anyaként,ha más jövedelemmel nem rendelkezik az anya, igényelhető-e Iskolakezdési támogatás?
    Köszönöm megtisztelő munkájukat,
    Anita.

    1. Kedves Perényiné Peresztegi Anita!

     A gyermeknevelési támogatást a köznyelv “főállású anyaság”-nak is szokta nevezni, hiszen azok jogosultak rá, akik a saját háztartásukban három, vagy több kiskorú gyermeket nevelnek. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől a 8. életévének betöltéséig jár.

     Azok a munkavállalók részesülhetnek iskolakezdési támogatásban munkaadójuktól, akiknek általános iskolába vagy középiskolába járó gyermekük van. Fontos kiemelni a szülői- vagy gyámjogosultságot a családi pótlékra, ezek nélkül ugyanis nem adható támogatás. Mindkét szülő részesülhet a támogatásban ugyanazon gyermek után.

     Tehát, “főállású anyaként” nem jogosult erre a fajta támogatásra, munkaadó hiányában, illetve munkavállalói (társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjakénti) jogviszony hiányában.

 4. T cím. SZeretnék önöktől választ kapni ha lehet a következő kérdéssel kapcsolatban. A föld regisztráció ügyében.Mivel sok sok föld darab van a nevemen mind két szülő részéről,amit nem is használok, sőt azt sem tudom hogy helyrajzilag hol van. Állítólag csak a föld kiméretése után kapok regisztrálhatok ami viszont nagyon sok pénzbe kerülne,Gondolom ,külön külön kellene fiteni érte vagy csak egy bizonyos összeget?A föld hivatalnál meg kell hogy legyen a hivatalos dokumentum,mert ugye a szüleim halála után tudtam csak örökölni. Kérem ha lehetőség van legyenek szivesek válaszolni levelemre. Maradok tisztelettel.Nemethné

"Vissza a tetejére" gomb