Könyvelőzóna

Szolgálati közlemény: új szerveren a KÖNYVELŐZÓNA

Kedves tárhely-szolgáltatónk, a Maxer.hu szíveskedett nekünk felajánlani egy új, ropogós VPS szervert, amelyen már a PHP 7-es verziója szolgálja ki weboldalainkat.

Naná, hogy örömmel elfogadtuk, hiszen mindig is a haladás, a frissítés hívei voltunk és vagyunk; jól dolgozni csak jó szerszámmal lehet. Még jobban dolgozni pedig, csak még jobb szerszámmal lehet. 🙂

A tegnapi napon a migrálás (költöztetés) megkezdődött, és estvére kelvén már az új VPS szolgálja ki a weboldal(aka)t.

Hogy mi az a VPS? A VPS (virtual private server) egy olyan számítástechnikai szolgáltatás ahol a nagy teljesítményű fizikai szervergépeket több kisebb, önálló, elkülönített erőforrásokkal rendelkező virtuális szerverre osztják fel. Ezen VPS szerverek rendelkeznek az önálló szerverek minden előnyével, azonban a fizikai szervereknél sokkal költséghatékonyabbak, mivel azonos energia felvétel mellett több kisebb VPS-t szolgál ki a fizikai szerver.

Most még rövid ideig a finomhangolást végzik a szakemberek, hiszen nem csak új “vasat” kapott a weboldal, hanem új futtató-környezetet is, a PHP 7-es, legújabb verzióját, amellyel néhány kiszolgáló kényelmi funkció még nem teljesen barátságos. Jelen percekben éppen a hozzászólás-, hírlevél-küldés rendszerének a hangolása zajlik, ami idő alatt – értelemszerűen – előfordulhat, hogy átmenetileg nem lehet hozzászólni egy írásunkhoz, vagy kérdezni,vagy feliratkozni a hírlevelünkre, vagy éppenséggel igen, de nem érkezik visszaigazoló levél, vagy hasonló bosszantó dolgok.

A hétvégéig egészen biztosnak tűnik, hogy a szolgáltatónk mindent simára csiszol (még olyan szolgáltatásokat is, amivel nem találkozik a felhasználó, de a háttérben már előkészületek folynak a kényelem sokszorozása érdekében.

Örülünk, és büszkék vagyunk arra, hogy kedves Ügyfeleinket, Látogatóinkat még magasabb szinten tudjuk kiszolgálni!

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

"Vissza a tetejére" gomb