Gondolatkarcok

Könyvelőzóna önkényes ministatisztika 2016.

2016. december 21-én búcsúztunk el egymással a kollégákkal, december 29-ig jöttünk-mentünk, mint a szél a nádasban; család, barátok, partnerek, eszem und iszom, támadás a máj ellen; nagyjából ezek voltak az aktuális tennivalóink.

Természetesen, egy csomó apró dolgot hoztam haza magammal, hogy nyugodtan, az ünnepek alatt megcsinálom, előkészítem, kikáromkodom, felgyújtom – szóval, hasznossá teszem magamat… 🙂

Nem tudom, ki és miképpen van vele, de ilyenkor, amikor mindenki nyüzsög körülötted, nagyon nehéz koncentrálni a tényleges dolgokra, és – ha ezt lehet még fokozni – fokozódik a lemaradás, vagy a keverc.  És, még sok minden mást is csinálna az embernek az ő fia, én például – kikapcsolódás- és pihenésképpen – statisztikai adatokat böngésztem. Olyanokat, ami nem sok mindenkit érdekel (hirdetők! figyelem!), meg olyant is, ami ott van mindenki szeme előtt, fásultan beletörődünk, aztán minden megy tovább, de mégis – a maga nemében – érdekesség is.

Kezdjük az öntömjénező statisztikával:

Honlapunkat 2016-ban 210.491 alkalommal (naponta 577-szer) keresték fel, amiből 153.702 alkalommal (421,1 naponta) egyedi látogató volt kíváncsi ránk (Egyedi látogatók: hány ember nézte meg a honlapot; aki egy nap kétszer, vagy többször ment föl a honlapra, az egy egyedi látogatónak számít).

Látogatóink összesen 1.988.465 oldalunkra voltak kíváncsiak, ami látogatásonként 9,45 oldalt jelent átlagosan (egyedi látogatónként 12,94 oldalt néznek meg átlagosan, egy látogatás során).

Látogatóink 83,1 %-a Windows operációs rendszert használ, és – leginkább az egyéb operációs rendszerek hátrányára – megnövekedett a Linux operációs rendszert használók száma (9,9 %), és a Macintosh operációs rendszert használók (5,1 %) száma.

A böngészők használatánál egyértelműen átvette a vezető helyet a Google Chrome (36 %), őt követi a Mozilla Firefox (28,7 %), és az MS Internet Explorer (20,5 %). Egyértelműen megfigyelhető a nagyok mögötti tolongásban, hogy a mobil eszközök böngészői határozottan tőrnek fel, mint a harkányi büdösvíz… 🙂

Ahhoz képest, hogy a honlap-átépítéssel sok gondot okoztunk magunknak, és csináltunk 4 kiemelkedően gyenge hónapot a látogatottságban, nem is olyan rossz ez egy ilyen kis szervezettől.

Természetesen, önök nélkül ez nem jöhetett volna létre, kedves Látogatóink; köszönjük szépen önöknek!

És azért, hogy ne csak magunkat dicsérjük, hanem egy kicsit szörnyülködjünk is az egyszerű statisztikával: lássuk a 2016. évi Magyar Közlönyt.

Kapaszkodjanak meg: 221 szám jelent meg a Magyar Közlönyből a 2016-os évben (1,65 naponként), összesen 86.578 oldalon (számonként átlagosan 391,76 oldal!).

A Magyar Közlönyökből naponta 237,2 oldalt kellene elolvasnunk, ha becsületesen át szeretnénk nézni minden, az életünket alapvetően befolyásoló jogszabályi oldalt!

És akkor még csak olvastuk, nem biztos, hogy meg is értjük. 🙁

Továbbiak
"Vissza a tetejére" gomb