Általános forgalmi adó

A meglévő online pénztárgépek engedélyét is meg kell újítani, a gépeket frissíteni kell

Ugye, mindenki ismeri az otthoni gyakorlatból azt, amikor az asszony monda a párjának: “Tegyél már rendet az asztalodon, nem hiszem, hogy bármit meg lehet találni ebben a kuplerájban! Mire az ember: Nyugi anyukám! A zsenik átlátják a káoszt!” 🙂

Az online pénztárgép ügyben vagy nincsen káosz, vagy a jogszabály-alkotók a zsenik. 🙂

Ahogyan a címben is jeleztük: a meglévő online pénztárgépek engedélyét is meg kell újítani, a gépeket frissíteni kell!

Az online pénztárgépekkel kapcsolatban van jó és rossz hírünk is. Melyikkel folytassuk?

A rendelet módosítása miatt, pénztárgépenként jelentősebb plusz kiadással is számolhatnak azok a vállalkozások, amelyeknek már van szabályosan működő, NAV-hoz bekötött pénztárgépük.

Tehát, az online kassza használatra kötelezettek körének bővítésén kívül a meglévő online pénztárgépek engedélyét is meg kell újítani, a gépeket frissíteni kell, mert változtak a korábban beüzemelt gépekre vonatkozó műszaki-technikai követelmények.

(Csak úgy, magunk elé mormolva kérdezzük: Egy tenyérnyi vegyesbolt, valahol a világ végén innen és túl, vajon mikorra termeli ki ezt az összeget? Lehet azon csodálkozni, ha bezár, és azt mondja, hogy az legyen a boltos, akinek hat körösztanyja van?

És… Gondoljunk csak bele, ha mi, mindenki, a magunk helyén így végeznénk a munkánkat, mint azok, akik szórakoznak velünk az online pénztárgépekkel kapcsolatos jogszabály módosításokkal? Aki először meg tudja nekünk mondani pontosan, hogy a 2017. január 01-vel hatályos vonatkozó jogszabály hány módosítással rendelkezik összesen, annak fizetünk egy pofa online fröccsöt/málnalevet.)

Most kezdik egy rendeletalkotás közigazgatási egyeztetését arról, hogy a taxisoknak, masszőröknek, patyolatosoknak, autószerelőknek, hogy határidőre (2017.01.01-ig vásárolják meg, helyezzék üzembe az új online pénztárgépüket, és akkor 50 ezer forintos támogatást kínálnak számukra a gépbeszerzéshez. (Figyelem! Ez még nem jogszabály! Most még ott tartanak, hogy kitolták az agyukból a módosítást, aztán – mivel szóltak nekik – most újra felpörgetik az agyukat az 50ezres támogatás ügyében. Az nem számít, hogy a nagy online kassza váltáskor volt már ilyen. Akkor is nagyon ramaty megoldásokat ókumláltak ki, és most ezen még lenne mit rontaniuk.)

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 61. kormányinfón jelentette be, hogy 2016. decemberben felülvizsgálják az intézkedést, amellyel online kassza vásárlására kötelezi a masszőröket, akik legnagyobb többsége egyébként a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választotta, így számukra teljesen mindegy (ebből a szempontból), hogy mennyi a bevételük, hiszen ettől függetlenül ugyanannyi a fizetendő kötelezettségük hónapról hónapra.

Mi nem vagyunk zsenik pénztárgép ügyekben, nehezen látjuk át a káoszt, ezért javasoljuk, hogy az érintettek forduljanak időben, közvetlenül pénztárgépekkel foglalkozó szakemberekhez.

Nagyon jó szívvel ajánljuk – elsősorban Pécs és Baranya megye területén – kedves Barátunkat és Ügyfelünket:

Glück Irodatechnika Bt. - logó Glück Irodatechnika Bt. 7621 Pécs, Garai utca 9.

Mivel mi a saját pénzünket, szabadidőnket, energiánkat áldozzuk a honlapunk fenntartására, bocsássanak meg nekünk, ha barátainkat, ügyfeleinket, partnereinket ajánljuk, reklámozzuk. Ha nekik egy kicsit jobban megy, akkor a könyvelőjük is a felszínen tud maradni. ha önök ezt nem így gondolják, akkor ne kattintsanak a reklámokra, és nem fog történni semmi.

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

"Vissza a tetejére" gomb