Munkaügy

A munkáltatónak munkaidő nyilvántartást kell vezetni és nem jelenléti ívet!

Munkaidő nyilvántartásMegharagudtam, az interneten terjedő sok szemétbe való, félrevezető, munkáltatókat százezrekre büntettető munkaügyi dokumentum mintákra.

Hogyha valaki megbetegszik nem “Dr. Google” fogja a helyes diagnózist felállítani és a receptet megírni. Ha a beteg az interneten rákeres a tünetek alapján, hogy milyen betegsége lehet “Dr. Google” alapján, nagy valószínűséggel fogja magát félre diagnosztizálni, és ha ez alapján gyógyszert is szed csak a saját helyzetét súlyosbíthatja.

Így van ez a munkaügyi dokumentumokkal is, ha valakinek nem a munkaügy a szakmája és rossz dokumentumokat tölt le és használ, maga fogja látni a kárát.

Keressünk rá a jelenléti ív (munkaidő nyilvántartás) mintákra, hogy megtudjuk, milyenek a ROSSZAK, és ha bármelyikben a saját vállalkozásunk által használtra hasonlít, erősen ajánljuk,  hogy a vállalkozás érdekében azonnal cseréljük le a JÓRA!

A munkáltatónak munkaidő nyilvántartást kell vezetni és nem jelenléti ívet!

Tehát, a jelenléti ív ? munkaidő nyilvántartás!

Mire használható a jelenléti ív?

Pl.: Közgyűlés, taggyűlés, konferencia, stb… résztvevőinek regisztrálására, na és persze az iskolában a tanulók jelenlétének rögzítésére.

A munkáltatóknak a munkaidő nyilvántartása céljából munkaidő nyilvántartást kell vezetni.

Pontosabban a dolgozók munkaidejét és nem jelenléti idejét, mert az tetemes összegű munkaügyi bírságot vonhat maga után.

Amennyiben valaki beléptető rendszert használ, a munkaidő nyilvántartás érdekében tudni kell, hogy a belépési és kilépési adatok nem egyeznek meg a munkaidő adatokkal:
  beléptető rendszer / belépés – kilépés ? munkaidő nyilvántartás

Nem minden típusú jelenléti ív minta (munkaidő nyilvántartás minta) van fenn az interneten, de a legismertebbek és felismerhető jellemzőik igen.

Néhány jelenléti ív minta és munkaidő nyilvántartás minta, amit vért izzadva lehet jól vezetni, de nem fog sikerülni senkinek, ezért is rosszak. Ha mégis valami csoda folytán sikerülne, akkor rengeteg idő, sok energia és tömérdek pénz.

Megette a fene, ha a jelenléti ív és/vagy a munkaidő nyilvántartás vezetését, ha 1-4 óránál többet kell foglalkozni vele egy hónapban.

Úgy gondolom nem ezért fizetjük a vezetőket (általában magasabb fizetés kategóriás dolgozókat), hogy ezzel szórakozzák el az értékes munkaidejüket.

Szeretnénk egy megbízható, egyszerű és törvényi előírásoknak teljes mértékben megfelelő jelenléti ív minta és/vagy munkaidő nyilvántartás tulajdonosai lenni?

Csak LE KELL TÖLTENI ÉS HASZNÁLNI az INGYENES jelenléti ív (munkaidő nyilvántartás) mintánkat!

 Munkaidő nyilvántartás online? Igen, ilyen is létezik!

Online munkaidő nyilvántartásPRÓBÁLJA KI az Online Munkaidő Nyilvántartó Rendszert, 30 napos INGYENES próba lehetőséggel, KORLÁTOZÁS ÉS KÖTELEZETTSÉGEK NÉLKÜL! (Létezik könyvelőknek szóló csomag is!)

Adunk hozzá egy kupon kódot (elkötelezettség nélkül), amelyet a regisztráláskor kell megadni a megfelelő mezőbe másolással/beírással: 4B5A01A6

Munkaügyi szolgáltatások, munkaügyi praktikák

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

ozzászólás

 1. Tisztelt Könyvelőzóna!
  Szerettem volna letölteni az önök által ajánlott munkaidő-nyilvántartást. Sajnos a regisztráció kor olyan adatokat kérnek, amiket én nem kívánok megadni, mert nem biztos, hogy előfizetem, csupán tájékozódni szerettem volna…
  Nekem elegendő lenne egy pdf formátum, vagy egy minta ahhoz, hogy tudjam mit ajánlanak.
  Üdvözlettel:
  Gy.I.

  1. Kedves Gy.I.!

   Még mielőtt pánikot tetszene kelteni… 😉

   A regisztráció során mindösszesen kettő (!) adatot kérünk:
   1. Egy tetszőlegesen választott (akár kitalált) felhasználói nevet, és
   2. Egy darab email címet (aminek a formai megfelelőségét vizsgáljuk, de azt nem, hogy ki az email cím gazdája).

   A regisztráció egyáltalán nem kötelező, arról bárki szabadon dönthet. Ha nem regisztrál, akkor legfeljebb nem fér hozzá néhány olyan tartalomhoz, amit mi regisztrációhoz kötünk.
   Előfizetésről pedig szó sincs: itt minden, ami elérhető, amit közzéteszünk; INGYENES!

   Köszönettel:

   konyvelozona.HU csapata

 2. Tisztelt könyvelőzóna!

  Ezek szerint, ha jól értelmezem ezt a munkaidő nyilvántartást, akkor a dolgozónak csak hónap végén kell aláírnia, naponta nem?
  Nekem is a mai nap hívták fel a figyelmemet, hogy lehet hibásan vezetjük a nyilvántartást és nem szeretnék büntetést.
  Előre is köszönöm a válaszát!

  1. Kedves Hegedűs Kinga!

   A munkaidő-nyilvántartás vezetése a munkáltató kötelezettsége, így ő felel, hogy a nyilvántartás tényszerő, valós és teljes körő adatokat tartalmazzon.

   A munkaidő-nyilvántartást úgy kell vezetni, hogy annak alapján a beosztott és a teljesített munka ellenőrizhető legyen. Vagyis, a helyesen vezetett nyilvántartás naprakész, melyben
   rögzítették a munkakezdés és befejezés id?pontját annak kezdetekor, illet?leg végén. A munkaidő-nyilvántartást a munkavégzés helyszínén kell tartani, amennyiben a munkakör
   jellege, illetve a munkaszervezés körülményei azt lehetővé teszik.

   Megjegyzés: a dolgozónak nem kell aláírni a munkaidő-nyilvántartást, de egyrészt a megszokás nagy úr, másrészt, bizonyos bizalmi kontrollként is felfogható, ha aláírják. A lényeg az, hogy nem jelenléti ív kell, hanem munkaidő-nyilvántartás.

 3. Én négy és féléve dolgozom, közalkalmazottként és egyszer sem írhattam alá a napi munkaidő nyílvántartásomat. Velem együtt még kb. negyvenen vagyunk így. A főnővér írja alá helyettünk. Tudok valamit csinálni?

  1. Kedves Pici!

   Ne haragudjon meg érte, de első olvasatra az jutott eszünkbe: Hű, de egy kardos menyecske lehet a főnővér… 🙂

   A munkaidő-nyilvántartás a feladatok munkaidő nyilvántartására, a munkavégzés igazolására és annak teljesítésére szolgál, mind a részmunkaidős, mind a teljes munkaidős dolgozók esetében.
   A munkaidő-nyilvántartást a közvetlen felettes vagy ezzel a feladattal megbízott személy írja alá, így igazolva, hogy a dolgozó adott hónapban elvégezte a feladatát.

   A 2012. évi I. törvény a Munka Törvénykönyvéről ezt írja:

   134. §29 (1) A munkáltató nyilvántartja
   a) a rendes és a rendkívüli munkaidő,
   b) a készenlét,
   c) a szabadság

   tartamát.

   (2) A nyilvántartásból naprakészen megállapíthatónak kell lennie a teljesített rendes és rendkívüli munkaidő, valamint a készenlét kezdő és befejező időpontjának is.

   (3) Az (1) bekezdés a) pont szerinti nyilvántartás – a (2) bekezdésben foglaltaktól eltérően – az írásban közölt munkaidő-beosztás hónap végén történő igazolásával és a változás naprakész feltüntetésével is vezethető.

   (4) A munkáltató nyilvántartja
   a) a 92. § (2) bekezdés,
   b) a 99. (3) bekezdés,
   c) a 135. § (4) bekezdés

   szerinti megállapodásokat.

 4. Köszönöm a gyors és megnyugtató válaszát. Üdvözlettel, további szép napot kívánva: Hohnerné

 5. Tisztelt Könyvelőzóna! Mi a véleménye arról, hogy a kiskereskedelemben kapható “jelenléti ív” nevű nyomtatvány – amelyen minden előírt adat szerepel, csupán az elnevezése miatt az ellenőrzés kapcsán kifogásolható lehet? Ragasszuk le az elnevezést, és írjuk felűl? Szerintem nevetséges lenne, Önök szerint?

  1. Kedves Hohnerné!

   A kiskereskedelemben rengeteg féle jelenléti ív, munkaidő nyilvántartás kapható. (Ne felejtsük el, hogy a kereskedők a korábbi készletektől is – érthető és megérthető módon – szeretnének megszabadulni.)

   Amennyiben valóban az előírt adattartalma van, akkor – természetesen – nem kell kidobni, leragasztani, átírni; nyugodtan használható. A lényeg: az előírt adattartalom legyen benne, a munkaidő megállapítható legyen belőle.

"Vissza a tetejére" gomb