Adó | Járulék | Illeték

Brékó, brékó nyár! – online pénztárgép információk

online pénztárgép/taxaméter

Frissítve: 2013.08.01.

Mindamellett, hogy változatlanul, csupán egyetlen online pénztárgép típus rendelkezik forgalmazási engedéllyel, jelentős erőkkel indultak neki az üzletkötők, hogy minél több megrendelést és előleget gyűjtsenek be a piaci előnyszerzés érdekében. 

 Szeretnénk felhívni a figyelmet és mindenkit arra biztatunk. – függetlenül a későbbi döntésétől – hogy ne kötelezzék el magukat a piacon található egyetlen gép típusnak.

 A határidő, 2013. augusztus 31. – ugyan nincs messze, de a magalapozott döntés érdekében célszerű és érdemes megvárni, hogy legyen több fajta pénztárgép a piacon, azaz legyen választási lehetőségük mind ár, mind műszaki tartalom tekintetében!

Kánikulai hőrekordok ide, nyaralási időszak oda: vészesen közeleg az idő, amikor minden pénztárgép használatára kötelezett vállalkozásnak az új típusú, online pénztárgépet hadrendbe kell állítania.

A jelenleg hatályos rendelkezések szerint a hagyományos kasszák 2013. szeptember 01-ig használhatóak!

Mint ismeretes, néhány pénztárgép forgalmazó megkapta a MKEH-tól a pénztárgép forgalmazására szóló engedélyt (3 forgalmazó ugyanazon egy géptípusra) azonban jelenleg egyetlen gyártó sem rendelkezik kereskedelmi mennyiségű pénztárgéppel, tehát feltételezhető, hogy a határidő lejártáig a teljes gépcsere nem lesz kivitelezhető. Több forgalmazó el kezdett megrendeléseket felvenni, (előlegfizetés mellett) azzal érvelve, hogy ez esetben mentesül a szankciók alól  az, aki nem tudta határidőre beszerezni a pénztárgépét.

Információink szerint az adóhatóság szeptember 1-től kezdi az ellenőrzéseket, de nem büntet, ha a kereskedő, vendéglátós, szolgáltató igazolni tudja, hogy érvényes megrendelésük van új pénztárgépre, és a gyártó/a szállító a szállítást vissza is igazolta, de önhibájukon kívül mégis kicsúsztak a határidőből, vagy ha NAV-nak támogatási kérelmet küldtek.

Tekintettel arra, hogy a jelenleg elfogadott géptípuson felül jó néhány modell engedélyezése tart a folyamat végső fázisánál, a tárgyilagos döntés érdekében célszerű kivárni, amíg megfelelő termékkínálat áll a rendelkezésünkre, mind műszaki paraméterek, mind árak tekintetében.

Amennyiben még nem rendelkezik a pénztárgép cseréjéhez szükséges regisztációs kóddal, töltse le és küldje el a NAV részére a PTGREG nyomtatványt, abban az esetben is, ha nem jogosult, vagy nem kívánja igénybe venni az 50.000,- Ft-os állami támogatást!

A regisztrációs kód egyúttal a pénztárgép megszemélyesítő kódja, megszerzése elengedhetetlen feltétele a pénztárgép előrendelésnek és majdani üzembe helyezésnek!

A legfontosabb lépés, hogy regisztráljanak!

A nyomtatvány letölthető: online pénztárgép regisztráció (kattintás a megadott hivatkozásra)

Néhány tanács a kitöltéshez:

PTGREG főoldalon adja meg vállalkozás adatait, valamint az igényelt támogatott és nem támogatott gépek darabszámát.

A 01-es betétlapot csak a támogatás nélküli igénylés esetén kell kitölteni! 

PTGREG-TAM-01 oldalon kell nyilatkozni a támogatási feltételek meglétéről, illetve azok elfogadásáról.

PTGREG-TAM-02 oldalon kell megadni a pénztárgép üzemeltetési helyének, valamint a lecserélni kívánt régi típusú pénztárgépe(k) adatait (maximum 5 db-ra igényelhető támogatás)

A hibátlan kitöltéshez (hibás kitöltés = ugrik a támogatás!) a NAV online pénztárgépekkel foglalkozó oldalán figyelembe ajánljuk a mintákkal ellátott kitöltési segítséget is.

A kapott igazolást, valamint regisztrációs kódot ki kell nyomtatni és meg kell őrizni a vásárlásig!

Amennyiben Önnek szüksége lesz új pénztárgépre, lehetősége van azt nálunk előjegyezni.

A regisztráció alapján a pénztárgépek piacin történő megjelenését követően azonnal tudunk ajánlatot tenni és a megfelelő modell kiválasztását követően szállítani.

Kérjük, hogy igénybejelentését írásban, telefaxon, vagy email útján juttassa el hozzánk, vagy a töltse ki és küldje el az alábbi űrlapot!

A pénztárgép megvásárlásához, üzembe helyezéséhez szükség lesz az üzembe helyezési kódra ? gépenként ? ezért azt hozza magával pénztárgép vásárláskor. A támogatás igénylésére jogosító egyedi kódot az állami adóhatóság internetes oldalán elérhető elektronikus lekérdező felületen keresztül leellenőrizzük, majd a támogatás mértékével csökkentett áron értékesítjük önnek a pénztárgépet.

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

ozzászólás

    1. Kedves onlinepenztargep!

      Nagyon szívesen, bár ebben a kategóriában van frissebb információ is. 🙂

"Vissza a tetejére" gomb