Munkaügy

Egyszerűsített foglalkoztatottak bejelentése okostelefonról

Ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével okostelefonnal is (Android és iOS telefonokról)  elvégezhető az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése.

Az alkalmazással készített bejelentések beküldéséhez élő, érvényes Ügyfélkapu felhasználónévre és jelszóra van szükség

Abban csak reménykedni lehet a könyvelőknek, hogy a 2013. október vége óta elérhető, okostelefonra írt alkalmazás könnyíteni fog az életükön, hiszen az egyszerűsített foglalkoztatás életszerű használata jellemzően mobil élethelyzetben történik meg, amikor a bejelentő távol van az irodai infrastruktúrától, de nem tart semennyiben felhívni vasárnap hajnalban a könyvelőt, hogy tegye meg a bejelentéseket… 😉

https://www.konyvelozona.hu/wp-content/uploads/egyszerusitett-foglalkoztatas-bejelentes-mobilalkalmazas-400x253.png

Illusztrációk: NISZ honlapja

Ami különösen kiemelkedő jelentőségű, hogy egy hivatalos alkalmazásról (programról) beszélünk, amely a 2010. évi LXXV. törvény (Efo.tv.) szerint létesíthető munkaviszony elektronikus bejelentésének támogatására készült, és joghatása megegyezik a NAV által publikált T1042E jelű elektronikus adatlap kitöltésének és beküldésének joghatásával.

Az alkalmazással készített bejelentések beküldéséhez élő, érvényes Ügyfélkapu felhasználónévre és jelszóra van szükség.

A bejelentés Ügyfélkapun történt beküldésének visszaigazolását az alkalmazás tárolja, a bejelentés NAV által történt befogadását vagy elutasítását a felhasználó az Ügyfélkapu értesítési tárhelyén találja!

Az alkalmazás ? biztonsági okokból ? minden bejelentés beküldése előtt bekéri a felhasználó Ügyfélkapu jelszavát, vagyis a jelszó tárolására az alkalmazás tudatosan nem ad lehetőséget.

Az alkalmazás nem tudja ellenőrizni, hogy a beküldő jogosult-e valamely munkáltató nevében bejelentést beküldeni, így azokat a bejelentéseket is sikeres beküldésként tárolja, amelyeket a NAV a bejelentés ellenőrzése után visszautasít (A NAV rendszerében tárolt állapot biztonsági okokból az internet felől nem hozzáférhető. Az Ügyfélkapu értesítési tárhely tartalma csak böngészőben történt azonosítás után hozzáférhető, az alkalmazás nem képes ezt lekérdezni.).

iOS operációs rendszer Android operációs rendszer
Egyszerűsített foglalkoztatás bejelentéséhez
iOS alkalmazás letöltése
Egyszerűsített foglalkoztatás bejelentéséhez
Android alkalmazás letöltése

 

Továbbiak

Kapcsolódó bejegyzések

"Vissza a tetejére" gomb